Tuesday, September 1, 2009

Al-Kisah...

Maka,,tersebutlah sebuah kisah dimana aku pergi ke Penjara Alor Star, Kedah....eh bukanlah aku dipenjarakan,,tatapi pergi utk ditemuduga bg jwtan Leftenan Muda Maritim..dasat kan??!!(i mean xpadan la ngn aku yg lemah lembu nie..huhu) ermm mulanye hasratku utk xjOin tmuduga 2 pn ada...tatapi setelah d suntik sOkongan mOral yg mantOp dr fmly n kgkwn,sO jOin la..dgn hrpn kalo xdpt pn xpe tp juz nk dpt pglmn interview yg adventure la ktekan..hahehu.

Di pagi yg agk lembab,aku pn xtaw bpe drjah celsius(*C?),tp yg pasti ujan lebat bngat!! hingga myebabkan aku trpaksa mggunakan knderaan rasmi bapakku(ewah da mcm krabat d rja lak dok pki keta2 rsmi nie)huhu..setibanya aku d tmpt kjadian,parking lOt lak pack glerz,,nseb la aku prO gak kalo bab2 parking nie wlupOn br stahun pegang lesen 'L'..kalo x, da lme keta2 yg myemak kt c2 aku belasah.hahaha(jgn mrah hah).. aku n bbdk yg g tmuduga nseb rmai gak kaum sejenisku..kalo x,mlu siOt!!tp yg pastinya kbykkan yg dtg pmpuan n kbykkannye pmpuan jgak la yg kena 'reject'..trmasukla aku..setelah d beri penerangan serba ckit ttg maritim nie,kmi d swOh queue utk wat pndaftaran..while aku ngh dok tggu giliran,ade lak sOwg pnemuduga nih dtg kt aku,(aku pn xtaw ktne la yg peliknye aku nie smpy ley lak dOk mai cter pglmn die mse wat tmuduga kt klate kt aku) ish xkn lak aku nk wat xtaw lak kOt,krg ckp kwangjOw lak,almklumla aku kn muslimah sejati..huhu.nie yg die cter la,,menurutnye,ade la sOwg bdk yg dtg utk test gak la,then die juz pki n bwk bju sukan jer,die xtaw yg kOnsep tmuduga dowg 2 cara(formal & sukan),sO ble time nk kne intrview fOrmal lak die da gabra nk pki bju ape kn..then,mak die la yg jd mgse kjadian,,bygkan emaknye pki bju sukan,,then anknye lak pki bju krung maknye yg lebOw 2..huhuhu..pas tu,kteOwg kne g check mte lak,,(part nie yg aku kntOy n d tendang blk)i hate this part!!

Mmg la aku nie ade mslh mte ckit tp yg beshnye dOwg bley lak psg lmpu time 2(da la brmasalah silau)..hehe,salah lmpu gak kn..huh. then,aku d beri sebatang kayu n d swOh dOk kt dpn abjad yg dOwg nk test(lebih kurang 15meter gak la)jwOh kn??sO spe yg nk nmpk abjad 2??..xptt kan dOwg wat cm2,xptOt2,,xptOt..huhu.after dats,dOwg swOh aku ttup mte,so aku kenyit/kejit la mte wat cre manual..tup2,bley lak dOwg dOk gelakkn aku,,aku kebingungan sbentar(muka blur)n die ckp kt aku yg die da ade 3 bni da,xkn trgOda pye..!!rupenyer,,dOwg bg kyu tdy utk ttup mte la,,aku igt kyu 2 utk bg kuat smgt ker??!!hahahahehehehuhuhu..2 la kesahnyerr..

2 comments:

  1. erk....lmah lmb0t kew?
    nk t'kuar 0bl0ng ktew tlan smlm.
    uwekkkssss!!!!!

    spe sw0h knyit mata,gtal nyer...
    ngeheheheheh~g interview nk ng0rat laki 3bini.
    mang adventure la interview u tuh!

    kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  2. romet ku...nnt tlg bancuhkn air ek

    ReplyDelete